divendres, 31 de gener del 2014

Grup 4 Segona Catalana

El CF Lliçà de Vall debuta amb nota a Segona Catalana 
El conjunt vallesà, tot i debutar a la categoria, està donant molta guerra i ocupa una meritòria cinquena posició després d'haver-se disputat ja més de la meitat de la competició
Els homes de Joan Casals estan donant molta guerra a la nova categoria// Foto: Sergi Vargas

El CF Lliçà de Vall està sent la gran revelació del grup cinquè de Segona Catalana. Els vallesans debutaven aquesta temporada a la categoria després d’haver aconseguit un meritori ascens en l’anterior exercici, en el qual van quedar campions del grup novè de Tercera Catalana. Tot i ser debutant a la categoria, l’equip s’ha adaptat de meravella a la nova divisió i és que després de 18 partits disputats ocupa la cinquena posició, a nou punts de les dues primeres places que donen dret a l’ascens. Una plaça que no esperaven assolir, però que no deixa de ser la confirmació del bon treball que porta realitzant des de fa tres temporades el tècnic Joan Casals.

L’objectiu del club de cara a aquesta nova temporada era conservar la categoria i per mirar d’aconseguir-ho l’entitat va fitxar fins a onze jugadors amb experiència a la divisió que acabaven d’assolir: l’interior esquerra Kevin Caballero procedent del Sabadell Nord; el central Jordi Canadell procedent de la Gramenet; el davanter Víctor Martínez, el lateral dret Pol Montsant i el central Gerard Nogueras procedents del Parets; el lateral esquerra Marc Bonet procedent del Lliçà d’Amunt, Angel Jaimez, procedent del Montornès i Agustí Planes procedent de la Sabadellenca.

Així la renovació de la plantilla va ser força contundent i és que dels 22 jugadors que actualment formen part de l’equip, onze van ser fitxatges per mirar de reforçar-lo. D’aquesta manera, doncs,  el tècnic del conjunt vallesà, Joan Casals, ha pogut gaudir d’una equip molt equilibrat, amb dos jugadors de garanties per posició, fet que ha creat una competència i una exigència que ha fet créixer futbolísticament la plantilla. Casals ha sabut gestionar una plantilla molt jove, molt ben equilibrada, però també ha sabut introduir els elements necessaris perquè l’equip estigui molt unit i sigui una autèntica pinya. De fet, aquesta ha estat una de les claus de la bona trajectòria del conjunt vallesà en la primera volta de la competició.



Pel que fa al planter, el CF Lliçà de Vall compta amb nou equips: un prebenjamí, tres benjamins, dos alevins, un infantil, un cadet i un juvenil. La filosofia del club en aquest sentit és treballar la formació i intentar millorar dia a dia, tot i la limitació pel fet que la localitat només té una població de 6.000 habitants. Un dels equips que més destaca de les categories inferiors del club és l’Aleví A, que milita al grup 24 de la Tercera Divisió de la categoria. Els de Gerard Guerrero són segons a només tres punts del primer, amb 122 gols a favor i només 28 en contra, després d’haver aconseguit dotze victòries en tretze partits. Aquest és un dels equips que ha creat més perspectives dins del club, que es marca com a objectiu clar pujar-lo de categoria. L’altre conjunt que també destaca del futbol formatiu de l’entitat és el Benjamí A, que va pujar a Segona Divisió la passada temporada i està fent un gran exercici.

 Per últim, el club des de fa 13 anys també disposa d’un equip filial que milita a Quarta Catalana. Abans del canvi de categories en el futbol català, l’equip sempre havia militat a Tercera Regional. Més que fixar-se en els resultats o en aconseguir l’ascens, actualment estan situats a mitja taula, l’objectiu de l’equip és que els jugadors juvenils que pugin puguin tenir la oportunitat de seguir jugant al club, que d’aquesta manera també pot donar opcions, abans de pujar al primer equip, als jugadors sorgits de la pedrera.