dilluns, 24 de novembre del 2008

Independència

És bastant evident que un ampli sector de la població espanyola, per dir-ho de manera que no els pugui ofendre, pensa que la independència de Catalunya és simplement cosa d'un sentiment patriòtic radical, però no és així, deixant de banda això últim, Espanya, -aquell país que mai ens ha estimat-, ens roba de forma descarada, una quantitat més que alarmant de diners cada any. La diferència entre el que donem a madrid i el que ens torna és realment impresionant. Una nació encara que produeixi molta riquesa econòmica, si li prenen una part importantísima d'aquesta i només n'hi tornen una petita part no arribarà mai a poguer valdres per ella mateixa, i això bé ho saben allà a les Espanyes. L'any 2004 ens van usurpar uns 8 milions €, el que serien uns 1400 € per habitant. Es com tenir un veí, que tot i que estàs a casa teva, et fa pagar cada any una quantitat enorme de diners perquè diu que també estàs a casa seva, valgui l'exemple com a intent d'entendre el que vull explicar. Aquest realment és un tema molt important per entendre el perquè d'una voluntat d'autodeterminació catalana. La independència és imprescindible si volem arribar a assolir un veritable estat del benestar, posant com exemples països petits com Suïssa o Dinarmaca que ho han aconseguit amb unes característiques força similars a les del nostre territori. El primer té 7 milions d'habitants i 42190km quadrats i el segon 5 milions i mig d'habitants i 43100km quadrats. Si els comparem amb els casi 7 milions i mig d'habitants i 31932km quadrats del nostre petit país veiem que el que estic dient no és tant descaballat.
Cal ser molt realista i independitzar-se d'Espanya a dia d'avui és algo diria que casi utòpic. Portem 32 anys de democràcia i encara son moltes les ments que no entenen que els estats no son inseparables, ni son cap desig diví. Ells només entenen aquell "españa una grande y libre" que van mamar desde que eren ben petits, i d'aquí no els treguis perquè no te'n surtiràs pas. Tot plegat, entre tonteries i demagògia... no els hi vull dedicar cap paraula, no s'ho mereixen. Crec que si tant odi ens tenen ens podriem separar, no entraria pas a parlar de quina manera, n'hi ha moltes certament, i fins ara encara no l'hem pas trobat. Fa uns anys ho tenia molt clar, ara també però tampoc ho escriuré aquí. És curiòs, aquesta doble cara, per una part ens odien i per l'altre no volen que siguem independents, comencem a entendre perquè no? La demagògia més barata va ser d'aquell que va dir que els catalans erem agarrats, ho deuria dir amb ironia, - sort que allà a Madrid hi ha anat a treballar el buenafuente, que si no encara no la coneixerien - perquè si mires les balances fiscals queda clar que agarrats, o tacaños com diuen ells no som pas. Ja que no escriuré el que no es pot escriure si que faré referència a precedents de separacions democràtiques d'indepèndencia per la via pacífica. Anant molt enrere Portugal es va separar de Castella l'any 1640. Islàndia fins l'any 1944 formava part de Dinamarca, que va permetre convocar un referèndum nacional i posteriorment va proclamar Islàndia república sobirana independent. Txèquia i Eslovaquia per la seva part, Suècia i Noruega per l'altre, i les tres repúbliques bàltiques: Lituania, Letònia i Estònia independitzades de la URSS l'any 1991, també són clars precedents històrics de separacions per la via democràtica i pacífica.
No som espanyols, som catalans, no ens agraden els toros, ni l'alonso, ni la roja, ni les sevillanes, no volem formar part d'espanya, no ens sentim identificats amb res d'aquest antic gran imperi que la història ha anat fent petit. Després de les pérdues de la totalitat de les seves colònies la única colònia que els queda som nosaltres... ja ho va fer bé el hijoputisimo General encarragant-se personalment que es produïs la immigració d'extremenys, andalusus i més raçes rares espanyoles a la nostre terra. El producte de tot allò és la Catalunya actual... amb fills d'immigrants espanyols, que viuen aquí creien que això és Espanya, i això senyors no és españa, és una Catalunya ocupada, on s'hi parla molt, massa... el castellà... estudieu Història... i potser entendreu perquè cullons escric tot això. Si, és cert, com molt bé diu en Cape, Catalunya comença en el pont del Figaró...

Cançó del Miquel del Roig fent referència a les balançes fiscals...

la gallineta i l'estaca