diumenge, 22 de maig del 2011

El Vic, nou equip de Tercera Divisió

La victòria d’aquest migdia al camp del Santfeliuenc ha convertit a la Unió Esportiva Vic en nou equip de Tercera Divisió. Els de Pere Vila han remuntat un 1-0 desfavorable i han acabat guanyant per 1-2, fet que els fa assolir matemàticament l’ascens, quan queden dues setmanes per acabar la competició.
 La temporada dels osonencs ha estat espectacular:  han aconseguit ratxes de fins a deu partits sense perdre i han mostrat un joc molt vistós i ofensiu. El jugador revelació ha estat Oscar Muñoz, procedent de la Grama, que amb un gran olfacte golejador ha captivat l’afició vigatana. L’altre peça important de l’engranatge osonenc ha estat Cesc Pla. L’ex de l’Aiguafreda i el Manlleu ha meravellat tothom amb els seus gols – fins a quinze- i ha mostrat detalls de qualitat d’autèntic crack.
 Tot i ser líders en solitari durant moltes jornades i proclamar-se campions d’hivern, en el tram final s’han anat desinflant , en benefici de l’Olot, que va poder assolir l’ascens la jornada passada. Així, els dos equips, que s’estrenaven a Primera Catalana, aquesta temporada, es disputaran el títol i, a falta de dues jornades perquè finalitzi el campionat, només queda per saber quin serà el conjunt que els acompanyarà a la nova aventura de Tercera Divisió. Els dos únics candidats són el Rubí o el Tàrrega
De baixar a Primera regional a pujar a Tercera Divisió
Ara fa un any la Unió Esportiva Vic lluitava per no baixar a Primera regional. Llavors militaven a Regional Preferent i van acabar la lliga a la part baixa de la taula. Però l’equip de la capital d’Osona va fer una gran inversió de futur:  va arribar a un acord amb la Unió Esportiva Aiguafreda per fusionar les dues entitats i, així, el Vic assolia la plaça a Primera Catalana, que havia aconseguit l’Aiguafreda sobre el terreny de joc. La fita del conjunt del petit poble del Vallès Oriental havia estat increïble: en cinc anys havien portat l’equip de Tercera Regional a Primera Catalana.
El President de l’Aiguafreda, Ricard Campasol, i el cos tècnic, Pere Vila i Jordi Larraz van passar a formar part del Vic. Campasol com a director esportiu i Vila i Larraz, com a primer i segon tècnic, respectivament. A més, fins a dotze jugadors de l’Aiguafreda van passar a formar part de la plantilla del conjunt osonenc, sumats  a set jugadors de la plantilla viguetana que van continuar i cinc fitxatges que van reforçar l’equip. L’aposta va ser encertada i casi un any després a la capital osonenca ja poden celebrar que el Vic torna a Tercera Divisió.