dijous, 11 de març del 2010

Els fitxatges milionaris no asseguren títols

El segon equip galàctic de Florentino Pèrez torna a perdre l'òrbita

Se'l va veure per última vegada ahir a la nit dins d'un forat negre

El Real Madrid s'estrella per sisè any consecutiu a vuitens de final de la Champions League.
L'equip blanc, que havia de remuntar un 1 a 0 del partit d'anada, no va ser capaç de remuntar l’eliminatòria, i va caure eliminat al Santiago Bèrnabeu, el mateix any que es juga la final a la capital d'Espanya.



I és que eren moltes les il.lusions posades en aquest equip, configurat aquest passat estiu a cop de talonari. Ni la quantitat desorbitada de milions pagats per Cristiano Ronaldo, Kaka i Benzema, entre altres, han fet que l'equip espanyol pugui avançar, trencant així la fatal estadística, a la següent fase de la competició europea.


El partit va començar molt bé per els blancs, quan el minut 6 de la primera part C.Ronaldo marcava el primer gol. S'esperava així una golejada plàcida, però els minuts van anar passant i el Madrid no marcava. Amb el 1 a 0 l'eliminatòria estava empatada i s'hagués hagut d'anar a la pròrroga. Fins i tot, l'equip francès, es va permetre el luxe de desaparèixer en varies etapes del partit, però aquest fet tampoc va ser aprofitat per el Madrid per marcar el gol que li faltava. Durant la segona part van tenir algunes ocasions, fins i tot un gol cantat, que Higuain va enviar al pal. Però va arribar el moment fatídic per l'equip espanyol, el minut 75, quan una gran passada a l'àrea d'un jugador visitant, va permetre a Pjanic marcar el 1 a 1 i deixar amb un pam de nas a tota la parròquia merengue.

El Bèrnabeu es va quedar glaçat, i els jugadors van anar a per totes, però es van trobar amb un Lió totalment crescut que, fins i tot, va disposar de dues clares ocasions de gol abans d'acabar el matx. Minut 93, "piiip piiip" final del partit. El Madrid dels milions d'euros queda eliminat d'Europa.

Aquí no va acabar però, al túnel de vestidors, els jugadors blancs tocats per la ràbia, la ira i la impotència es van encarar amb els jugadors del Lió, que celebraven molt efusivament la victòria. I es que no és d'extranyar, ja que només C.Ronaldo ja cobra més que tot el 11 titular del equip francès. Alguns haurien d'aprendre a acceptar les derrotes, i es que la “xuleria” i la prepotència a vegades es paga cara.


Ningú s'imaginava que passaria això, quan aquest passat cap de setmana el Real va posar-se líder de la lliga, remuntant al Sevilla i aprofitant-se de l'empat del Barça a Almeria. La premsa sensacionalista de les Espanyes es va omplir la boca, o més ben dit, va omplir els diaris d'elogis cap al conjunt blanc, i donaven per feta la victòria contra el Lió. Però a vegades l'alegria dura poc, i les coses es torcen, i si no que li preguntin als senyors Jorge Valdano i Florentino Pèrez, que han patit a les seves pròpies carns una frase, que els entesos en futbol van vaticinar durant l'estiu passat: Els fitxatges milionaris no asseguren títols. Sembla ser, doncs, que el cop d'efecte donat per el president merengue la pre-temporada passada ha servit de ben poc.
I és que no cal ser molt llest per veure que si l'equip blanc va tirar la casa per la finestra per reforçar-se per aquest exercici, va ser per quelcom. I aquest té varis motius:
El primer i força clar, que de fet ja hem comentat, que es jugui la final de la Copa d'Europa al Bèrnabeu. Poder-la guanyar a la seva pròpia casa treia el son als dirigents blancs. Així els hi ha anat..
L'altre i claríssima, s'havia d'eclipsar la gesta aconseguida pel Barça la temporada passada, i es que l'equip blaugrana va fer la millor temporada de la història del futbol, i això va escoure i de quina manera a la casa blanca. La Lliga, la Champions i la Copa del Rei blaugranes, però sobretot, la golejada històrica per 2 a 6, encara no s'ha paït.

Però així són les coses, uns creen equips de futbol, altres fitxen "estrelletes", que ja s'ha demostrat que són insuficients per aconseguir gestes. I és que un equip, tal com diu el nom, no es nodreix d'individualitats mediàtiques sinó del grup


La prensa madrilenya almenys és realista, això si, amb 3 dies de diferència, no poden passar a dir que el Pellegrini és el millor entrenador de la lliga, a volguer fer-lo fora... coherència senyors?

Els rotatius barcelonins destaquen la derrota del Madrid amb un tret comú: KO!




És cert que la prensa fa molt mal a la competició. Vegin "villaratos... Com va dir en Pep " ara ja és tard, no hi ha res a fer". Es deuria referir al Madrid, en la champions d'aquest any...