dilluns, 26 d’octubre del 2009

Qui deia crisis?

L'equip de Guardiola goleja al
Saragossa i fa callar algunes boques

Curiosament, els que parlaven de crisi, eren els mitjans de comunicació de Madrid. Allà on els diners no son suficients per formar un veritable equip, lluny del que és, a dia d'avui, l'equip del Passeig de la Castellana. I evidenment s'ha de buscar la merda externa, parlar i escriure per desastabilitzar l'actual millor equip del món, quedant-se en l'intent de conseguir-ho.





Alguns mitjans de comunicació a vegades es precipiten a treure conclusions, basant-se, això si, amb pocs partits, normalment força dolents, que tot gran equip pot tenir. Sembla ser, però, que en el cas del Barça s'han hagut de menjar les paraules. Ni crisi ni res, aquest equip crea moltes envejes, sobretot en aquells que escriuen una mica lluny d'aquí, si, certament, les envejes són molt dolentes.
L'equip de Pep Guardiola va demostrar ahir que el que havíem vist els últims partits era només un miratge, un petit malson, un "sotrac" que tots els grans equips poden tenir. La golejada contra el Saragossa per 6 a 1 d'ahir a la nit va fer marxar tots els dubtes. Varem tornar a veure aquell Barça que toca la pilota, que fa vibrar a l'afició, que juga de forma excel.lent, aquell equip que dona gust veure jugar.



La gran revel.lació d'aquest inici de temporada, Seidou Keita, ahir va donar un recital de futbol. Va sortir molt fort, no va parar de lluitar i donar joc i, fins i tot, va marcar tres gols. És d'aquells jugadors que sembla que no hi siguin però que ho donen tot, i que,  a més, ens sorprenen molt agradablement. Llàstima, però, que d'aquí un temps hagi de marxar a la Copa Àfrica, el trobarem a faltar, segur, però encara tindrem al Xavi i a L'Iniesta, així que si no es lesionen no haurem de patir.




També cal anomenar, Zlatan Ibrahimovic, el flamant fitxatge del Barça, el més car de la història, però el mateix que ha fet oblidar Samuel Etoo a l'afició blaugrana. Té un olfacte golejador impresionant, es passa el partit lluitant, té una tècnica exquisita, sap jugar d'esquenes a porteria, és un gran passador i fins i tot ara ja presiona en atac. Podriem dir que tenim un Etoo més complet, si caiem en el parany de la comparació...

I finalment, un dels millors jugadors que han sortit de la cantera del Barça, Lionel Messi. Ahir ens va tornar a demostrar que continua sent ell, que encara sap enganxar-se la pilota als peus, driblar-se a tot els rivals i fer meravelles. És evident que els crítques rebudes des de l'Argentina li han fet mal, i més, tenint en compte com eren de errònies. Hi ha coses que no són justes i totes les barbaritats que han arribat a publicar els diaris esportius argentins són del tot indignes. Fer-lo culpable a ell de la mala trajectòria de la selecció albiceleste crec que no és gaire apropiat, ja que si hi ha un culpable és el mateix Diego Armando Maradona, aquella llegenda del futbol que està borrant el que va ser.  Però que ningú dubti de la integritat del Lionel, ells mateixos saben que no s'ho mereix.

Així que, amb tot, el Barça és líder, a tres punts del Madrid...




La fortalesa moral, física i tècnica d'aquest equip és algo que no es desfa amb dos dies...

El segell Guardiola no pararà d'estampar...n'estic segur...


                                                                Campions Copa del Rei 2009, Mestalla