diumenge, 26 d’octubre del 2008

Fira de la Castanya, Viladrau 08'



La Fira de la Castanya de Viladrau és una fira única situada en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny. La gastronomia, l’ oci i l’espectacle per a tothom omplen un poble i un paisatge amb la castanya i la tardor com a protagonistes. Cultura, tradició i activitat comercial es donen la mà.




- Aquesta fira neix l’any 1995 amb la finalitat de potenciar el desenvolupament d’una activitat comercial, econòmica, social i mediambientalment sostenible. Una proposta respectuosa i coherent amb el medi ambient, mitjançant la recuperació d’un producte tant nostre i a vegades tan desconegut com és la castanya de Viladrau i del Montseny.




- Cal dir que Viladrau és un poblet molt maku, situat al bell mig de la natura, transmet calma i tranquilitat, és d'aquells indrets que t'enamoren.



- Pel que fa a l'edició d'aquest any, tot i que força gent del mateix poble i d'altres indrets s'han desplaçat fins a Viladrau, la tónica general pel que fa a l'opinió de comerciants era " és cert aquest any hi ha hagut una lleugera baixada de visitants a la fira...". Molts d'ells també atribueixen aquesta baixada a la crisi ecònomica global, "degut a la crisi la gent és mira molt més a l'hora de comprar..."

- Paradetes de menjar, ja siguin embotits de tota classe, pastissos de formatge, pastissos de xocolata, creps,panallets, bombons de tota mena, etc..., paradetes de castanyes i de tot tipus de cosa relacionada, una paradeta de pesca, una altre amb un pagès ensenyant de forma interactiva (amb tv i tot...) com plantar castanyes, paradetes de formatges de tota mena, paradetes de bolets i de cabassos per anar a buscar-ne, paradetes de flors, i sobretot la paradeta de la Padros i la Dioni, de davantals per nens i per grans pintats a mà, regadores i galledes pintades a mà, teules pintades per decoració, espelmes decorades, mocadors amb punta, sense punta i amb punta ample, bosses grans i petites per nens amb un dibuix pintat, caixetes de fusta i de cartró pintades a mà, draps de cuina pintats a mà, cubiteres de cava pintades i galledes pintades a mà, etc, etc, etc..




- Caixes i espelmes...

- Davantal amb dibuix pintat a mà