dijous, 17 de març del 2011

Luis Enrique: “Això és i serà sempre casa meva”


17/03/2011











Se’n va però es marca un objectiu final
El tècnic del Barça B, Luis Enrique, ha aparegut aquest matí en roda de premsa per confirmar que deixarà el filial blaugrana un cop finalitzi la temporada, tot i que no sap quin serà el seu futur. L’asturià ha volgut començar la compareixença donant suport a Abidal: “des d’aquí vull donar suport a Éric Abidal i també al jugador del Betis Miki Roqué. Això és molt més important que qualsevol partit de futbol, sentiments de colors o rivalitats. Desitjo de tot cor que tot els vagi bé”.
El primer entrenador del filial blaugrana ha afirmat que, després de tres anys al capdavant del vaixell del B, s’ha acabat un cicle esportiu i creu que “aquest era el millor moment per anunciar-ho” un cop assolit l’objectiu de consolidar l’equip a Segona Divisió A. Tot i així, s’ha marcat un repte d’aquí fins a final de temporada: “aconseguir la millor classificació d’un equip filial en la història del Barça”. Tenint en compte que, el filial és quart a falta de tretze jornades pel final del campionat, és probable que aconsegueixi l’objectiu que s’ha marcat, i és que la millor classificació del filial va ser una sisena posició amb Quique Costas d’entrenador. Així doncs, ha deixat clar que es centrarà al màxim en el seu treball fins a finals de temporada i que no vol sentir ni a parlar de rumors: “llegeixes la premsa i et marejes, però no són més que rumors”.
No sap quin serà el seu futur
Luis Enrique ha assegurat que no sap que farà un cop finalitzi la temporada amb l’entitat barcelonina: “Tant puc seguir entrenant molt més anys, com no tornar mai més a una banqueta”. Tanmateix, no vol renunciar a un dels seus grans hobbies: “potser segueixo amb la vida de fer maratons i Ironmans”. En tot cas, el que ha quedat clar és que l’asturià no té gens clar el seu futur: “ la vida t’ofereix moltes coses i no tanco cap porta, però la veritat és que no sé res del meu futur”.
Tot i això, té clar que el seu desig és entrenar algun dia l’equip de la seva terra, l’Sporting de Gijón: “encara em queden molts anys per complir aquest objectiu, de moment veuré els toros des de la barrera i si mai arriba ja ho valoraré”.
Vol Guardiola molts anys més
“Guardiola és la persona ideal per ser l’entrenador del primer equip, ara i d’aquí a quinze o vint anys” així de clar i contundent ha estat al ser preguntat pel tècnic del primer equip del Barça. A més ha afegit: “la nostra relació personal i professional ha estat perfecta en aquests tres anys, hem ajudat al primer equip i hem treballat tots en una mateix línia”. També ha declarat que manté una gran relació amb el Pep: “ja vam coincidir com a jugadors i ens uneix una gran amistat que va més enllà del que és estrictament professional”.
Avala Andreu Fontàs
Qui millor que ell per parlar sobre Andreu Fontàs, i és que l’asturià ha confiat molt amb el gironí durant els tres anys que porta dirigint el filial blaugrana: “Crec que està més que preparat per afrontar aquest repte. És un jugador  de la terra, català, que sap perfectament què és ser jugador del Barça, amb uns valors humans i esportius fora de qualsevol dubte i és un exemple de paciència i esforç”.
Un idil·li amb Catalunya
L’asturià ha admès tenir un idil·li, no només amb el Barça, sinó amb Catalunya des que va arribar el 1996: “vaig jugar al club, em vaig casar aquí, he tingut fills que són catalans i espero viure-hi molts anys més, sempre tindré un idil•li amb el Barça i amb Catalunya, també amb el principat d’Astúries i amb Gijón.  Sóc asturià pels quatre costats però tinc una relació amb Catalunya que no sé com explicar, això és i serà sempre casa meva”.
Abans de marxar de la sala de premsa s’ha acomiadat dels periodistes presents amb un somriure i un “Visca el Barça!”.