dimarts, 9 de març del 2010

Un paradís a la Costa Brava

Situada al bell mig del Baix Empordà, Calella de Palafrugell és una de les poblacions costaneres amb més encant de tota la costa catalana. Històricament havia sigut un poble de pescadors, però actualment, i sobretot a l’estiu, és un nucli de turisme molt important.


Les platges son magnífiques ja que la majoria són petites caletes molt acollidores, amb l’aigua transparent i de notable vegetació. La verdor de la vegetació, sobretot pins, i el blau intens de l’aigua, fan que el contrast entre mar i muntanya sigui extraordinari.


Anant direcció Palamós, i encara dins del municipi, trobem el Jardí Botànic de Cap Roig, un conjunt paisatgístic de gran valor estètic i ornamental amb més de 500 espècies botàniques. És un dels jardins botànics més importants de tota la Mediterrània. És aquí també, concretament a l’auditori del recinte, on cada any s’organitza el Festival Internacional Jardins de Cap Roig, en el qual hi actuen artistes internacionals de gran renom.
El camí de ronda, que va vorejant el mar per un caminet de sorra, et permet visitar racons allunyats del nucli urbà realment paradisíacs. Aquest mateix camí paral•lel al mar, també uneix Calella amb la població del costat, Llafranch, i per l'altre amb Palamós, que està a una quants quilòmetres, i en el recorregut trobem una platja magnífica, allunyada de tot, digne de les millors platges mediterrànies, Ca l'Estreta.




Cal dir, però, que l’esdeveniment per excel.lència de la població, és la tradicional cantada d’havaneres, que es fa la platja de Port Bo des del 1967. És un referent d’aquest gènere i un dels espectacles més emblemàtics i encantadors de la Costa Brava.