diumenge, 10 d’abril del 2011

Pas enrere per a la permanència (5-1)

La Gramanet ha sortit golejada del camp de l’Atlètic Balears i perd una gran oportunitat d’acostar-se a la permanència. Els de Ramón Moya han comès massa errades defensives que els han acabat condemnant

Després de guanyar un equip de la part alta en l’última jornada, la Grama afrontava el partit d’aquest migdia a l’Estadi Balear amb molta moral i és que una victòria els hagués acostat una mica més a la permanència. Però no ha pogut ser. El conjunt de Santa Coloma ha sortit molt fort, però a mesura que anaven passant els minuts s’ha anat desinflant.
Quan encara no s’havien complert tres minuts de joc, els locals s’han avançat en el marcador amb un potent xut d’Ernesto, que ha entrat per tot l’escaire tot i l’espectacular estirada de Barragán, que ha estat insuficient. El matx era molt intens, amb un joc molt ofensiu i vistós, i els de Ramón Moya arribaven amb certa facilitat a la porteria balear. Un xut molt col·locat de Joaquín, des de fora l’àrea, els ha permès empatar el partit en el minut 17. Semblava que el gol els esperonaria, però han estat els locals els que han reaccionat, amb un futbol molt directe que, a la mitja hora de joc, els ha permès desfer la igualada: una gran passada de Lawal ha deixat tot sol Thiago, que amb un xut ras i creuat no ha fallat i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. La Grama ho ha seguit intentant, sense massa fortuna i s’ha arribat al descans amb aquest 2-1.
A la represa, els de Ramón Moya han sortit molt adormits, fet que contrastava amb el gran joc i la bona actitud dels locals, que al minut 51 han ampliat distàncies amb un gran cop de cap de Valentín, després d’un gran llançament de falta de Thiago. Al rebre el tercer, la Grama ha tingut una tímida reacció i ha creat perill al contraatac, però els defenses locals Del Castillo i Valentín han estat molt atents. I quan semblava que el gol visitant podria arribar, al minut 62, l’Atlètic Balears ha sentenciat el matx: Peter ha driblat un defensa colomenc i, des de dins l’àrea, s’ha tret un gran xut que Barragán ha pogut refusar, però amb tanta mala fortuna que ha anat a parar als peus de Thiago, que amb una gran vaselina ha posat el 4-1 en el marcador.
Els balears han aprofitat els moments de desconcert dels visitants per llançar-se a l’atac i, al cap de 5 minuts, han fet el cinquè: Martins s’ha quedat sol davant Barragán que ha enviat la pilota al travesser, però ha pogut aprofitar el rebot i amb un cop de cap ha fet pujar el definitiu 5-1. Encara quedaven 25 minuts, però la reacció ja era impossible i els locals s’han limitat a tocar i tocar al mig del camp davant una Grama molt tocada que s’ha vist impotent i ha deixat escapar una gran oportunitat per acostar-se a la salvació.
L’equip de Santa Coloma encara té possibilitats matemàtiques de conservar la categoria, però haurà de mirar de sumar els 15 punts que queden en joc. La pròxima final serà a Can Peixauet, el proper diumenge davant el Sant Andreu.
La fitxa tècnica
  • Atlètic Balears: Nico, Tolo Reus, Del Castillo, Valentín, Bigas, Checa (Laurent, 80’), Ernesto, Lawal (Willian, 88’), Thiago, Peter i Marins (Ruddy, 73’).
  • Grama: Barragan, Rubén, Pedro, Postigo, Joaquín (Oriol, 57’) Toni (Roger, 65’), Bustillo, Juste, Cazorla, Santos i Guille (Alcaraz, 46’).
  • Gols: 1-0: Ernesto (6’), 1-1: Joaquín (14’),  2-1: Thiago (30’), 3-1: Valentín (50’), 4-1: Thiago (62’),  5-1: Martins(67’).
  • Àrbitre: García Cabrera (comité de Tenerife). Ha ensenyat groga al local Del Castillo i als visitants Barragán, Pedro, Toni, Alcaraz i Guille.
  • Incidències: 3500 persones a l’Estadi Balear.