divendres, 18 de març del 2011

Andreu Subies es presenta


redacció: David Planella

fotografia: Jordi Calls

Amb l’eslògan Seny i passió s’ha presentat aquest migdia la candidatura d’Andreu Subies, el màxim favorit a guanyar les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol del 26 de març.

“Durant dos mesos no he dit cap mala paraula”, ha advertit, però avui ha llançat més d’un dard cap al fins fa poc president, Jordi Casals. En aquest sentit, Subies ha dit que “enganyar passa factura”, perquè “la veritat no es pot amagar i sempre surt”, i ha avisat Casals que ”una institució no és de ningú”.“Donar servei als clubs i no crear problemes”. Aquest és l’objectiu del candidat a la presidència de la Federació Catalana de Futbol (FCF) Andreu Subies. Segons Subies, fins ara la FCF ha creat “massa problemes” als clubs i ara ha arribat el moment d’escoltar-los. Per això va dimitir del seu càrrec de vicepresident primer a finals d’any i avui ha presentat el programa de la seva candidatura, en què destaca la intenció de “buscar i trobar la pau social, econòmica i política” que, a hores d’ara, no existeix. Subies ha assegurat que va deixar la FCF perquè part de la junta ve prendre moltes decisions unilateralment que desconeixia. En aquest sentit, el candidat ha deixat anar que ”encara es deuen diners a diversos respresentants de l’Argentina i a Can Barça”.

El programa
Andreu Subies ha presentat un programa electoral basat en cinc valors: l’honestedat i la transparència, el compromís i el diàleg, l’innovació tecnològica, el seny i l’austeritat i la passió pel futbol. Pel que fa a l’àrea econòmica i patrimonial, el candidat vol “desenvolupar un model de FCF sostenible i transparent amb un equilibir econòmic” que s’hauria d’aconseguir “a llarg termini”. Per aconseguir-ho, “congelarem les quotes federatives de totes les categories i defensarem fins l’últim euro dels clubs”. “Sóc català i de Lleida, i, en l’aspecte econòmic, ho demostraré”, ha dit.
Subies ha volgut deixar clar que, per garantir l’excel·lència del servei de mutualitat, té tot el suport del doctor Cugat, malgrat que la filla d’aquest formi part de la candidatura de Jaume Llauradó. En aquest sentit, la seva candidatura promet “mantenir la gratuïtat de les mútues per a tot el futbol base”. De la mateixa manera, Subies assegura que intentarà “reformar el futbol base” i celebrar un congrés anual especialitzat en això.
A més, també ha expressat la seva voluntat de fer més independent el futbol sala, “a partir de la temporada que ve, si pot ser”.

El partit de la Selecció
Subies vol convertir el partit anual de la selecció catalana en una “festa del futbol català amb risc econòmic zero”. Així, assegura que “m’és igual jugar contra els bascos, els andalusos, els aragonesos o els madrilenys”. Només li interessa que el partit sigui una festa en què participin “els clubs, els presidents i els nens” i en què no només hi hagi el partit de la selecció absoluta. En les hores prèvies al partit, que intentarà que no es jugui al mes de desembre, Subies està disposat a organitzar partits per a les seleccions catalanes de categories inferiors.
Sobre les relacions amb la Federació Espanyola de Futbol, Subies ha dit que “la FCF és com el seu fill”, de manera que “s’ha de respectar el pare i la mare, que és Madrid, però sempre amb una certa independència”.