dimarts, 5 de novembre del 2013

La FIFA es va rendir al Barça de Messi i Guardiola un 9 de gener del 2012

La FIFA es rendeix al Barça de Messi i Guardiola

  Publicat: 9 gener 2012

Leo Messi ha guanyat la Pilota d’Or per tercera vegada consecutiva, Josep Guardiola ha estat nombrat millor entrenador de l’any i fins a cinc jugadors blaugrana han format part de l’onze ideal del màxim organisme del futbol internacional


Messi ha aconseguit igualar els tres guardons consecutius de Michel Platini // FCB
Leo Messi ha entrat al club dels jugadors més llegendaris de la història del futbol. Aquesta tarda a la gala de la FIFA que s’ha celebrat a Zurich, l’argentí ha estat guardonat amb la Pilota d’Or per tercer any consecutiu, una fita que fins avui només havia aconseguit l’actual president de la UEFA, l’exfutbolista Michel Platini. El francès, però, va aconseguir el darrer guardó quan tenia 30 anys, així que és probable que Leo Messi -només en té 24- el superi en les properes temporades. Messi també ha igualat Johan Cruyff i Marco Van Basten, els quals van aconseguir tres Pilotes d’Or cada un d’ells. En qualsevol cas, les votacions d’enguany han estat així: Messi (47,88%), Cristiano (21,6%) i Xavi (9,23%).

“Sense la teva ajuda jo no seria aquí”

Tot i quedar tercer, l’altre triomfador de la nit ha estat Xavi Hernández i és que ja és el quart cop consecutiu que el català és escollit entre els tres millors jugadors del món. Així ho ha recordat Leo Messi al rebre el guardó, que li ha volgut dedicar al seu amic i company d’equip: ”Aquesta Pilota d’Or també és teva. Sense la teva ajuda jo no seria aquí”, ha declarat l’argentí.

Cinc blaugranes a l’onze ideal 

El primer premi que s’ha entregat durant la gala ha estat múltiple: l’onze ideal seleccionat per la FIFA, en el qual només hi ha hagut jugadors de tres equips diferents, tots ells europeus. El Barça ha estat el gran triomfador amb cinc jugadors, dels quals dos catalans: Piqué, Xavi, Alves, Iniesta i Messi. El Real Madrid ha tingut quatre jugadors en l’onze: Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso i Cristiano Ronaldo, tot i que no han pogut recollir el premi ja que amb l’excusa del partit que disputen demà a Màlaga no han assistit a la gala. Per últim, el Manchester ha tingut dos representants: Nemanja Vidic i Wayne Rooney.

Josep Guardiola, millor entrenador del 2011


Guardiola ha rebut per primer vegada el guardó de la FIFA com a millor entrenador del món // FCB
El de Santpedor ha estat guardonat per primer cop com el millor entrenador de l’any amb un 41,92% dels vots. Com la Pilota d’Or, aquest premi també el trien periodistes, seleccionadors i capitans de seleccions. Guardiola ha dedicat el premi als dos altres aspirants: Jose Mourinho que ha tingut un 12,3% dels vots i Alex Ferguson amb el 15,8%, però també “a tots els entrenadors que estimen aquest esport i a totes les persones que han treballat durant més de 100 anys al Barça per fer-lo un dels millors clubs de la història”. Per últim, Guardiola ha sorprès tothom en la part final del seu discurs dedicant també el guardó a Tito Vilanova en català: “Vull dedicar aquest títol a Tito Vilanova, el meu amic, el meu assistent, que tot i que darrerament no està al meu costat, sempre hi és. Aquest premi va per tu, noi”.
Per altra banda, el guanyador del Premi Puskas al millor gol ha estat pel brasiler Neymar que ha superat així els altres nominats: Leo Messi i Wayne Rooney. Tot i no guanyar el premi a millor entrenador, Alex Ferguson ha rebut el premi Presidencial per la seva brillant trajectòria professional.

El futbol nipó d’enhorabona

El Japó ha tingut un cert protagonisme durant la gala i és que la migcampista Homare Sawa ha estat escollida millor jugadora de l’any 2011, Norio Sasaki millor entrenador femení i l’Associació de Futbol Japonés ha guanyat el premi FIFA Fair Play. De fet, els dos primers premis no són d’estranyar ja que la selecció nipona femenina va guanyar el Mundial el passat mes de juliol a Alemanya.