dijous, 31 d’octubre del 2013

Article publicat al diari Gol Esports, novembre 2013
Consolidar-se a Segona Catalana, l’objectiu del FC Cardedeu


Després d’acabar a la zona mitja de la taula en el seu retorn a Segona Catalana, la temporada passada, el FC Cardedeu vol consolidar-se  a la categoria durant el present exercici. De moment, el començament ha estat força bo, i és que els homes entrenats per Carlos Gutiérrez ocupen la setena plaça de la classificació, després de 7 partits disputats.

El tècnic cardedeuenc, que compleix la tercera temporada al capdavant de l’equip, compta amb una plantilla molt compensada i de molta qualitat per afrontar la temporada, en un grup que es preveu molt complicat. A part de conservar el bloc de l’any passat, el club ha fitxat jugadors de molta classe, tots ells futbolistes amb experiència a una divisió superior, la Primera Catalana, per tal de donar molta guerra a Segona.

Un dels grans fitxatges va ser Albert Matamala, procedent del Granollers, un excel·lent porter, format a les categories inferiors del club, que marca diferències i que des de que ha tornat a l’entitat ja ha demostrat la seva enorme vàlua. De l’equip de la capital de la comarca, el Cardedeu també va fitxar tres jugadors més: Ángel Guijarro, un lateral dret amb molt recorregut, que també s’havia format al futbol base cardedeuenc; Lucas, un extrem dret molt bo en la combinació i Rai Raga, que destaca per la seva polivalència, ja que pot ocupar diferents posicions a la banda esquerra. Tanquen el capítol de fitxatges, l’excapità del Ripollet, Salva, un central contundent amb molta capacitat en el joc aeri i  Mariano, un migcentre defensiu molt hàbil i experimentat i amb una gran capacitat per destruir joc.



Un dels objectius del club és nodrir el primer equip de jugadors procedents del planter. Si la temporada passada ja van reforçar el primer equip dos futbolistes procedents del juvenil, durant el present exercici, el tècnic Guitérrez va comptar amb quatre jugadors del juvenil A per fer la pretemporada, dels quals Jobim Van Riet va passar a formar part del primer equip. El jugador d’origen holandès és un migcentre molt complet, amb molt bona tècnica i, tot i tenir 18 anys recent complerts i estar encara en edat juvenil, compta amb molts minuts, en els quals ha demostrat ser una de les grans promeses del club. Dels futbolistes que van fer la pretemporada, l’entrenador del Cardedeu també compta amb Victor Alba i David Daudén, que alternen el primer equip amb l’equip juvenil.




El joc dels homes de Carlos Gutiérrez es caracteritza per intentar sortir des del darrere amb la pilota controlada, amb un futbol de toc molt atractiu. La seguretat defensiva també és una de les bases de l’equip, són el cinquè equip menys golejat de la categoria, però el que més destaca és la gran qualitat que hi ha en la zona ofensiva. Dos noms brillen amb llum pròpia, Gerard Beltran, un autèntic malson per les defenses rivals per la seva gran capacitat de desequilibri en l’extrem dret i, sobretot, Pedro Carreño, un davanter centre molt treballador i amb molta capacitat anotadora.

El FC Cardedeu sempre ha estat un club que ha cuidat molt el futbol base. Aquesta temporada compta amb 23 equips federats pel que fa a categories inferiors: tres prebenjamins, set benjamins, cinc alevins, tres infantils, tres cadets i dos juvenils. A part d’oferir una bona formació, inculcant per sobre de tot els valors de l’esport, l’entitat es marca com a fita intentar pujar a preferent l’infantil A, el cadet A i el juvenil A. De moment, el que no ha començat amb gaire bon peu ha estat l’infantil, tot i que el cadet i el juvenil ocupen la part més alta de les seves respectives divisions.